Skal vi spille et selskabsspil?
I gamle dage, for ikke så længe siden, var det almindeligt at familien eller vennerne samledes om et brætspil lørdag aften og hyggede sig med det. Da computerspil og meget andet elektronisk underholdning kom, blev brætspillene trængt noget i baggrunden, men nu er der igen begyndt at komme interesse for denne genre, som da også har mange gode og sjove ting at tilbyde. Der er gode muligheder for ægte socialt samvær i det analoge brætspil.
Er man samlet en lille flok venner til en hyggeaften, hvor det ikke behøver at være alt for højtideligt, så er Det Dårlige Selskab et hylende sjovt selskabsspil, hvor alle kan være med. Det er på ingen måder svært, og reglerne er såre simple. Her er der rig mulighed for latterkrampe, for Det Dårlige Selskab handler om at lave skøre sætninger. Der er dommer på og det er selvfølgelig en af jer. Når de absurde sætninger bliver læste højt, vælger dommeren den sjoveste.
Hul i sætningen
Hver spiller får 13 kort med ord, som skal sættes ind i sætninger, som mangler et ord et eller andet sted. I Det Dårlige Selskab gælder det om at indsætte det mest fjollede ord, som får medspillerne til at grine. Man kan sige at lattereffekten er et vigtigt parameter for dommerens bedømmelse. Der er, med andre ord, garanti for latterudbrud og sjove indfald.
I Det Dårlige Selskab foregår det sådan, at dommeren trækker et kort med en sætning, hvor der mangler et ord. Den, som har tur, vælger så det sjoveste, af de 13 kort, han eller hun har fået, og fuldender sætningen med det. Her er der stor risiko for latterkrampe. Og det er netop det, der er meningen med Det Dårlige Selskab. Det er sjovt, uformelt og hyggeligt.
Spøjs hjernegymnastik
Faktisk er det sund gymnastik for hjernen, at finde på noget, der virker forkert på en sjov måde. Det er mindst lige så svært som at finde det rigtige. Naturligvis kan man ikke udelukke risikoen for at lidt alkohol kan være indblandet, når man spiller Det Dårlige Selskab, men så er det med sundhed jo alligevel forduftet.